Tarvikkeet:
- Itsekuivuvaa savea tai massaa (tässä tapauksessa itsekuivuvaa savea..)
- (maalia)
- Valmis hana (myydään nukkekoti varustetuissa askarteluliikkeissä) hanan voi myös valmistaa itse, esim. savesta myös.)

1959019.jpg

1. Muotoile savesta pötkö. Ja ala leventämään sitä alhaalta ja kaventamaan ylhäälyä.

1959021.jpg
2. Niin syntyy lavuaarin jalka, se pitä koko homman pystyssä. :)

1959023.jpg

3. Sitten muotoillaan itse se lavuaari, missä on vettä. Halkaistaan ylhäältä se kahtia(Ei kokonaan!), siitä muotoillaan allas. Sen voi myös tehdä erikseen ja kiinnittää pötkölään.

1959039.jpg

4. Tämä on hankalin vaihe. Allas pitää saada siististi oikeaan muotoonsa. Siihen ei auta mikään muu kuin yrittää muotoilla ja tarvittaessa käyttää vettä (esim halkeamiin ja muutenkin se helpottaa työskentelyä, älä kuitenkaan käytä liikaa vettä, vaan kasta hieman sormia välillä kun työskentelet!!) Muista tasoittaa altaan reunatkin! ;) (jos teet massasta VETTÄ EI TARVITA!!)

1959043.jpg

5. nyt kun allas on muotoiltu, paina keskelle reikä (viemäri reikä). Tähän käy hyvin joku tikku.

1959046.jpg

6. Allas on nyt viimeistelyä vailla valmis. Savi pitää antaa kuivua ainakin yön yli, mutta jos se on vielä aamulla hieman tummaa(eli märkä) tai joku kohta on vielä tummenpi kuin toiset niin, anna kuivua rauhassa. (massa poltetaan uunissa!). Sitten se maalataan ja liimataan hana kiinni. hanaan ei valittevasti tullut muotoilu ohjeita.. Mutta käyttäkää käsieänne ja päätänne. Käyttäkää mallina oikeata hanaa! ;) =)

Vinkki: hanaa voi myös koristella JA samalla ohjeella voi tehdä linnuille sellaisen "suihkulähde" jutun tai sellaisen. Koristeluun voi käyttää mm. pientä kaakelia. Ne painetaan saveen ja jos tarvetta irroitetaan ja liimataan uudestaan.
1959050.jpg